Airco 


Airconditioning maximaliseert uw wooncomfort: niet alleen omdat een aangename temperatuur gecreëerd wordt, maar ook omdat de lucht wordt ververst en de vochtigheidsgraad wordt geoptimaliseerd. Woningventilatie maakt dankzij technologische innovatie ook totaal geen lawaai. 

Airconditioning komt niet alleen van pas in de zomer (om de binnenruimtes te koelen), maar ook in de winter, omdat dit systeem ook warmte genereert dankzij de aansluiting op een warmtepomp. Het is dus een groot misverstand dat airconditioning alleen dient om voor verkoeling te zorgen.


Werking


Airconditioning werkt volgens hetzelfde principe van een koelinstallatie of warmtepomp: een koelmiddel, dat in het systeem wordt rondgepompt, neemt in het ene toestel warmte op uit de omgeving en geeft in het andere toestel die opgenomen warmte weer af. Zodoende kan een ruimte gekoeld of verwarmd worden. 

Er bestaan nu ook al airconditioningsystemen die worden aangedreven door een aardgasmotor (GHP, ofte Gas Heat Pump). Deze nog zuiniger systemen werden ontwikkeld door Panasonic. Hiermee is zelfs de combinatie van luchtverwarming en waterverwarming mogelijk - ideaal voor bijvoorbeeld zwembad- of vloerverwarming.